torsdag den 4. februar 2010

Musical konsekvenser

Ved Pallab Ghosh
Videnskab korrespondent, BBC News

Den officielle kor af Den Europæiske Organisation for Nuclear Research (bedre kendt som den franske forkortelse CERN) er at indspille en sang dedikeret til Large Hadron Collider (LHC).

LHC er de enorme fysik eksperiment bygget i en 27 kilometer lang underjordisk tunnel, der løber i en cirkel under den fransk-schweiziske grænse.

Den Vise, er blevet sat til tonerne af Hippopotamus sang af Flandern og Swann og dets Kor fejrer Higgs boson - en sub-atomare partikel, at LHC er designet til at påvise:

"Higgs, herlige Higgs," melodien går, "teorien fortalte dem disse thingamijigs, var så grundlæggende."

Men denne isn \ 't Cern \' s første Ode til partikelfysik. Ansatte, der engang skrev en rap-sang, der blev rost for sin videnskabelige nøjagtighed - hvis lidt andet.

"Du ser partikler flyver i fly de sprøjter. Men du opdage, at ain \ 't nothin \', Goin \ 'den anden vej," de rap.

"Du siger: \" Min ret er netop blevet krænket - det don \ 't give mening! Der \' s må være en anden partikel til at gøre denne balance \ '. "

Buzz Aldrin, den anden mand at sætte foden på Månen, også udgivet en rap-sang i år.

"Rocket Experience", indspillet med hjælp fra rapper Snoop Dogg, fejrede 40-årsdagen for den første bemandede mission til landing på Månen.

Crash landing

I det, intones Buzz, "Jeg er rummet mand", tilføjer: "Det \ 's tid at vove langt, lad \' s tage en tur til Mars. Vores skæbne er at stjernerne."

Sangen var beregnet til at give den spændende Apollo æra til en yngre generation. Men Andrew Harrison, associeret redaktør af musikmagasin Word, er tvivlsomt:

"I don \ 't tror, vi kan kalde det et kæmpe spring for hip-hop," sagde han til BBC News. Men han forstår, hvorfor Buzz og andre henvende sig til musik i et forsøg på at viderebringe den vidunder af videnskaben.

"Forskere kan føle sig lidt miskendte, i at der \ 's denne utrolige ting, at de \' re at opdage, at det er vanskeligt at bringe populære opmærksomhed. Men hvad det gør bevise, er, at musik er svært," siger Harrison.

Der er endda sange dedikeret til palæontologiske fund. Jonathan Mann skrev en sang om opdagelsen på 4,4 millioner år gammelt menneske-lignende væsen kaldet Ardipithecus ramidus, som kan være en menneskelig forfader.

Omkvædet lyder: "Oh! Ardipithecus ramidus, Ardipithecus ramidus, She \ 's relateret til os alle!"

Forskerne er ikke bare bruge musik til at informere offentligheden, men også - i hævdvundne måde - til at føre valgkamp.

\ 'Don \' t tage vores parabol \ '

Melodien "Don \ 't go rode med vores Telescope" blev udgivet sidste år af Astronomer at bekæmpe lukningen af den berømte Jodrell Bank Telescope i Cheshire, England.

"Og hver dag, vi lever i håbet, don \ 't go rode med vores teleskop, don \' t tager vores parabol, du \ 'll efterlader et sort hul," de vers bønfalder.

En sammensætning i en annonce fra Bio-Rad Laboratories angive, hvad der blev betragtet som et højt vand-mærke inden for videnskab musik.

Den video har en meget vellignende parodi på "We Are the World" med gæsteoptrædener fra Willy Nelson, Bob Dylan og Bee Gees sound-alikes.

Det er dedikeret til en teknik - kaldet polymerase chain reaction (PCR) - som gør det muligt for forskerne at gøre millioner af eksemplarer af korte sekvenser af genetisk materiale.

Det har forvandlet molekylær biologi. Så, hævder forskerne, hvorfor ikke fejre videnskab med samme entusiasme, som man kunne fejre sport i en fodbold sang

"PCR når du har brug for at opdage mutation (opdage mutation), PCR når du har brug for at rekombinere (rekombinere), PCR når du har brug for at finde ud af, hvem farmand er (som \ 's din far), PCR, når du skal løse en kriminalitet (løse en forbrydelse), "går omkvædet.