mandag den 16. november 2009

10 foedevarer, der er godkendt af den nye Smart Choices program

Denne uge i New York Times skrev en artikel med kritik af ny industri sponsoreret Smart Choices-program, som sigter mod at hjælpe \ "spændes for den tid \" forbrugerne med at træffe hurtige valg i form af en front-of-the-mærket logo. Fra Smart Choices hjemmesiden:
Smart Choices Program ™ blev skabt af en forskelligartet gruppe af forskere, ernæringseksperter og fødevareindustrien ledere, at harmonisere de eksisterende front-af-pack ernæring mærkning ikoner, symboler og systemer. Hensigten er at give et samlet, enkelt budskab til forbrugerne - uanset hvilken mærker de køber eller butikker de handler i. Vores vision er, at det intelligente valg Program vil blive det mest udbredte front-af-pack ernæring maerkningsprogrammet i USA på tværs af detail-kanaler og brands.

Smart Choices Program indeholder en front-of-pack symbol og kalorieforbrug indikator, der hjælper forbrugerne med at træffe bedre valg for produkter i 19 kategorier, herunder: korn, kød, frugt, grøntsager, mejeriprodukter og snacks. De kategorier omfatter også: snacks og slik, desserter, vand (almindeligt og kulsyre), og fedtstoffer, olier og spreder.

Her er 10 fødevarer, der er godkendt af den mærkning ordningen:

10. Breyers Smooth & Drømmende Fat Free Ice Cream (Chocolate Fudge Brownie) - Unilever

9. Frosted Flakes Korn (Original) - Kellogg

8. Cocoa Puffs cerealier General Mills

7. Keebler Cookie Crunch (Original) - Kellogg

6. Country Crock (Churn Style) - Unilever

5. Bagel-FULS Bagel med Cherry Filling & Friskost (Cherry & Friskost)-Kraft Foods

4. Healthy Choice fransk brød Pizza (Simpelt Selections Pepperoni franskbrød Pizza) - Conagra

3. Kid køkken-(All Star Kylling Nuggets, Campfire Hotdog, Carnival Corn Hund, Konstruktør Cheeseburger, Magisk Ost Stuffed Crust Cheese Pizza, BBQ Shake - UPS) - Conagra

2. Lunchables-Fun Pack (Kylling Dunks, Tyrkiet og Cheddar Sub, Cheese Pizza) - Kraft

1. Betty Crocker Frugt Roll-Ups Crazy Pix (Cool Chix ® Berry Wave) - General Mills