torsdag den 9. december 2010

Hong Kong diagnoser fugleinfluenza sag

Alle Hong Kong kyllinger aflivet i løbet af 1997 udbruddet Relaterede historier

En kvinde i Hong Kong er alvorligt syg på hospitalet med fugleinfluenza - det første tilfælde hos mennesker af sygdommen skal diagnosticeres i området siden 2003.

Embedsmænd sagde den 59-årige blev syg kort efter hjemkomsten fra et besøg i det kinesiske fastland.

Det er endnu ikke klart, om hun er indgået den potentielt dødelige sygdom dér eller i Hong Kong.

Område har hævet sin alarmniveauet til \ "alvorlig \", hvilket betyder at der er en risiko for at pådrage sig sygdommen.

Det seneste udbrud af H5N1 fugleinfluenza virus i Hong Kong dræbte seks mennesker i 2003.

Sundhed chef York Chow siger, at der var endnu ingen tegn, at virussen er blevet spredt mellem mennesker, og at undersøgelserne var der fokus på fjerkræ som kilden til infektionen.

\ "Men vi vil koncentrere os om mennesker, der var i kontakt med hende, når hun viste symptomer, og også når hun var i Hong Kong, \" den AFP nyhedsagentur citerede ham for at sige.

\ "Chancerne for hendes fange det er mest sandsynligt på fastlandet, men du kan ikke udelukke Hong Kong, \" sagde han.

Kvinden er rapporteret at have rejst til fastlandet med sin mand og datter, og at have besøgt Shanghai, Hangzhou og Nanjing.

Hr. Chow sagde embedsmænd ville mødes på torsdag for at beslutte, hvilke yderligere sikkerhedsforanstaltninger er nødvendige.

Første gang den virus krydsede arter barriere mellem fjerkræ og mennesker i 1997, var hver kylling i Hong Kong aflivet.

Verdenssundhedsorganisationen siger mere end 500 tilfælde af fugleinfluenza er blevet diagnosticeret på verdensplan siden 2003. Af disse var 302 sager med dødelig udgang.

Denne artikel er fra BBC News website. © British Broadcasting Corporation, BBC er ikke ansvarlig for indholdet af eksterne internetsider.