søndag den 15. august 2010

En tur op Martin Luther King Drive

Sidste weekend fandt jeg mig selv i Hyde Park på en behagelig formiddag, med noget at gøre, men ride min cykel hjem. Jeg tog en afslappet tur op MLK (King Drive? Hver by har sin egen gade ære Dr. King, og de har alle deres egen unikke måde at forkorte navnet), gennem kernen i Bronzeville, hvor en lang række historiske arkitektur venter på at imponere og overvælde.


D. Harry Hammer House, 3656 S. King Drive 1885 - William W. Clay





Det er en søndag formiddag, jeg stod på fortovet i et stykke tid og lyttede til gospelmusik hævelse inde fra kirken til højre, Metropolitan apostolske Fællesskabet Kirke. Det er en 1891 hus med sandstensfacade skønhed i romansk stil, oprindeligt den 41. Street Presbyterian Church.







Og at sangene bare bliver ved med at komme. Hus efter hus og blokere efter blok tale til kæben-slippe rigdom, der landede her i 1880'erne og 1890'erne.





Selv de bedste dele af alléen er boliger, der er nogle imponerende institutionelle bygninger samt flere konverteret til kirker. De Mammoth livs-og ulykkesforsikringer Company, en Kentucky-baserede firma, besatte en bygning sportslige en neon tegn på, at der er temmelig i modstrid med de Beaux Arts facade. Jeg har ingen anelse om denne bygning er stadig i brug på alle, men det ser ikke lide det.



Sinai Temple på 46 og MLK var begyndt i 1909 for en jødisk reform menighed. I dag huser Mount Pisgah Missionary Baptist Church.



Og der er nogle herlige skiver Mid Century Modernism, så godt. Liberty Baptist Church er blevet dokumenteret af Lee Bay, selvom han ikke deler interiør fotografier. Jeg var ikke følelse op til venturing indeni, så forbliver en fremtidig mission.



I nærheden Illinois Service Federal Savings & Loan indtager en 1960'erne bygning, der præsenterer en vild facade af foldede plader på gaden. Banken har kvarter rødder går tilbage til 1930'erne.



Den South Park Baptist Church læner mod Streamline Deco ende af modernisme skalaen. Det gik op i 1953, til design af arkitekt Homer G. Sailor.


Længere mod nord, den Hartzell Memorial Forenede Methodist Church læner en smule mere mod bestand side af Midcentury design:


Den avenue slags eksploderer i en noget-scape nord for her, takket være en masse store sanering produkter, der har bragt enge og parkeringspladser til de områder lige syd for downtown.