lørdag den 26. december 2009

Vindue paa Eurasia: Paa foranledning af MVD, Omsk State University lancerer 'heksejagt' Against Liberale Studerende

Paul Goble

Bloomsburg, november 10 - I sin klassiske roman af udrensninger, "The Case of kammerat Tulayev," Victor Serge beskriver den måde, som embedsmænd samlet op på råd fra deres stalinistiske foresatte, ofte gik videre end selv den tilsigtede sidstnævnte, og fordi Systemet kunne ikke stoppe, satte en ny og mere skræmmende standard opførsel for alle.
Noget lignende synes at finde sted på Omsk State University. Der, ifølge "Otkryty Omsk"-portalen, administratorer, der arbejder sammen med lokale milits embedsmænd, har udarbejdet en "ekstremister" liste ", hvor tallet ikke kun dem, der har deltaget i den offentlige protester, men også dem, der har klaget over maden (rmx.ru / news /? news = 8155).
For en uge siden, en studerende sagde, at universitetets rektor og to repræsentanter fra det lokale indenrigsministerium administration læse en liste over 12 elever, med hvem den ansvarlige for denne højere uddannelsesinstitution sagde "var det ikke ønskeligt at have nogen kontakt med", fordi "de er farlige, forbundet med ekstremisme, og bør udvises."
De fleste af navnene på denne liste, portalen fortsatte, var "studerende, som havde deltaget i offentlig protest-aktioner mod vilkårlighed i milits mod demonstranterne." Men nogle, det fortsætter, bare var studerende, som havde klaget til deres medmennesker om kvaliteten af fødevarer i universitetets caféer.
Ud over at læse, hvilke navne, administratorer har forsøgt at lægge pres på de studerende på andre måder, bl.a. foredrag om ekstremisme, at de studerende har haft til at deltage og indkrævning af deres venner og pårørende til "samtaler" med militsen. Og måske mest ildevarslende, har nogle af dem på listen er blevet truet fysisk af skinheads.
Den russiske nationale ekstremistiske bøller synes at have været mobiliseret af officerer af den lokale milits, "Otkryty Omsk" fortsatte, som distribuerede "falske handouts", hvor "den unge Yabloko medlemmer blev kaldt fascister og fremmedhadere." De fandt, at indsatsen efter en oktober 23. demonstration i den sibiriske by, som opfordrede til fordrivelse af den lokale milits høvding.
I løbet af denne protest, var der "massive overtrædelser af loven, som politifolk og officerer af den særlige tjenester," portalen fortsatte, men "den procuracy nægtede at undersøge hændelsen. I stedet indledte sager mod dem, der deltog med bestående beskyldninger om "ødelæggelsen af statens flag" og "formidling af ekstremistiske materialer."
Det ser ud til, at det var de afgifter, der har inspireret Omsk State University rektor til at lancere denne "heksejagt" blandt de studerende, en kampagne, der er usandsynligt at tiltrække sig opmærksomhed på menneskerettighedsaktivister og journalister i fjerntliggende Moskva, og dermed vil sandsynligvis fortsætte og muligvis inspirere andre embedsmænd andre steder i Rusland.