tirsdag den 30. juni 2009

'Tamil enhed "for Sri Lanka ' s haer

Sri Lanka 's hær er at etablere en etnisk Tamil regiment for første gang, ministeren for national forsoning har fortalt BBC.

Vinyagamoorthi Muralitharan, som defected fra tamilske oprørere til allieret med regeringen, sagde hæren overstyrmand fortalte ham af planen for et par dage siden.

Han sagde, at hundredvis af cadres fra hans milits havde allerede sluttet op.

Sri Lanka er ved at udvide sin hær, selv om det for nylig erklæret sejr i sin borgerkrig med tamilske oprørere.

De Tamilske Tigre (LTTE) udkæmpede en blodig krig for et separat hjemland til Sri Lanka 's tamilske mindretal i 26 år.

I maj regeringen erklæret sejr over oprørerne, efter at de kantet dem i en smal stribe land på Sri Lanka 's nordøstlige kyst.

Hr. Muralitharan - bedre kendt som Col Karuna - var en højtstående kommandant i LTTE før defecting fra dem i 2004. Han dannede en paramilitær gruppe Tamileela Makkal Viduthalai Pulikal part (TMVP), der primært drives i den østlige del af landet.

"Seks hundrede CADRES ud af 900 har allerede tilsluttet sig hær. [Den] resten af mit CADRES er i øjeblikket opholder sig i militære lejre. Jeg håber, alle vil blive optaget i hæren, når deres papirarbejde er afsluttet," sagde han til BBC 's Singalesisk service.

Paramilitært

Han sagde, at nogle af hans tidligere CADRES måske endda blive udnævnt som officer.

"Det forekommer de kun vil blive stationeret i den østlige del i øjeblikket. Der er ingen grund til at sende dem til andre områder som krigen er nu forbi. Det er muligt, at unge fra øst vil tjene i lejre i øst," han sagde.

Den TMVP var oprindeligt en paramilitær gruppe, men blev registreret som et politisk parti.

Hr. Muralitharan blev en MP med Sri Lankas præsident Rajapaksa 's Forenede People ' s Fri Alliance.

Til trods for at slutte den politiske proces, de TMVP regelmæssigt blev beskyldt for krænkelser af menneskerettighederne - herunder barn rekruttering og bortførelser - af De Forenede Nationer og internationale menneskerettighedsorganisationer grupper.

Den nuværende nuværende TMVP leder ledende minister i den østlige provins, Chandrakanthan, fortalte BBC 's Singalesisk tjeneste at hans CADRES var ikke interesseret i at deltage i militære.

"Der var en mulighed for dem [de cadres] til at slutte sig til hæren eller politiet, men kun mindre end 10 mennesker kom frem," Mr Chandrakanthan, også kendt som Pillayan sagde.